Gegrilde flespompoen bakjes met granaatappelsalsa en Midden-Oosterse kip

Gegrilde flespompoen bakjes met granaatappelsalsa en Midden-Oosterse kip

Dit gerecht is een unieke smaakbeleving en een waar genot om zowel te maken als te eten. De verfrissende granaatappelsalsa smaakt voortreffelijk bij de kruidige kippendijen en smeuïge pompoen. Deze moet je gewoon een keer gemaakt hebben, want flespompoen is gewoon heel lekker! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Chef Kok Neil Rankin. 

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40-50 min
Totaal bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

Sticky chicken met pittige noedels Lezen Gegrilde flespompoen bakjes met granaatappelsalsa en Midden-Oosterse kip 2 minuten Volgende Beef burger met pulled chicken en geroosterde groenten

Benodigdheden

  • 500 gram kippendijen met huid
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 grote granaatappel
  • 1 bos platte peterselie, fijngesneden
  • 1 bos munt, fijngesneden
  • 2 lente uitjes
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepels grenadine siroop
  • 2 eetlepels barbecue saus naar keuze
  • 3 eetlepels Ras el Hanout 
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Snuf chilivlokken
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • Takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingwijze

1) Snijdt de flespompoen in plakken van 1 a 1,5 cm dik. Gebruik zowel de dichte plakken als de plakken die open zijn door de pompoenpitten. Deze zet je straks op elkaar, waardoor een bakje ontstaat. Je hebt dus evenveel nodig van beide plakken en daardoor hou je wat flespompoen over. Heerlijk in een ovenschotel of voor soep!

2) Bereidt de BBQ voor op indirect grillen (warme zone met kolen, koude zone zonder). Smeer de plakken pompoen in met olijfolie, bruine basterdsuiker en wat peper en zout. Grill deze flespompoen indirect voor zo’n 10-15 minuten. Kruidt ondertussen de kippendijen met de kruiden en leg deze ook op de indirecte zone van de BBQ. Sluit de deksel af, zodat het een soort oven wordt.

3) Na 15 minuten grill je de pompoen even kort aan beide kanten op de hete zone. Daarna leg je ze terug en bestrijk je ze met de BBQ saus. Na 5 minuten verder garen, leg je de blokjes feta op de dichte plakken en laat deze wat smelten

4) Maak ondertussen de granaatappelsalsa van de granaatappelpitjes en sap, de grenadine siroop, peterselie, munt en fijngesneden lente uitjes.

5) Snijdt de aardappelen in partjes of blokken van 2 a 3 cm. Kook deze voor gedurende de 10 minuten voor. Maak ondertussen de rozemarijn olie van olijfolie, geperste knoflook en gehakte rozemarijn blaadjes. Bak vervolgens de aardappelen in een pan voor zo'n 15-20 min of in een aluminium bakje op de BBQ en smeer deze in met de rozemarijn olie.

6) Na een totale bereidingstijd van 30-40 minuten zijn zowel de flespompoen en de kippendijen gaar. Leg de open plakje pompoen op de dichte plakken pompoen met feta. Serveer dit met een paar eetlepels salsa en wat griekse yoghurt met wat chili vlokken. Serveer de aardappelen met wat lekkere mayonaise.

7) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!