De bigondier

Over Erwin

Met tijd en aandacht maken we er samen een herinnering van om nooit te vergeten

De Bigondier

Een belangrijke passie

Een lekkere wijn is meer dan alleen smaak, kleur en textuur. Het zijn vrienden- en familie, gelach, verdriet en herinneringen.

Om ervoor te zorgen dat jij onvergetelijke herinneringen kan doorgeven, breng ik de beste wijnen, aromatische koffiebonen en inspirerende recepten samen op mijn website.

Ik wil jou in contact brengen met bijzondere producten van goede kwaliteit. Hiervoor werk ik samen met eerlijke (lokale) ondernemers, die mijn passie voor smaak en beleving met mij delen.

Een kwalitatief moment komt immers tot stand door alle kwalitatieve ingrediënten samen te brengen.

Een kijkje in

Mijn verhaal

Ik ben Erwin Dragt, 32 jaar en houd van heerlijk tafelen met mensen die het waarderen dat er met aandacht gekookt is. Ook houd ik van een mooie balans tussen smaken in gerechten en wijnen. Sinds ik op mijzelf woon, ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in wijnen, verse ingrediënten en het serveren van goed uitziende gerechten die uiteraard ook erg lekker smaken. Naast de oven, gaskookplaat en mijn verzameling pannen, houd ik ervan om de barbecue te gebruiken.

Dat ik nu op deze manier kook en ontdek, is niet geheel vreemd. Ik kom namelijk uit een gezin waar eten een belangrijk onderdeel van het leven is. Mijn moeder nam me als jong kind al mee in een zoektocht naar diverse gerechten uit allerlei keukens. Hierdoor heb ik veel verschillende smaken leren kennen. De kruiden voorraad in onze keuken was enorm. In de zomer geurde onze tuin regelmatig naar heerlijk vlees wat mijn broer op de barbecue voor ons aan bereiden was. Hij ziet barbecueën als een ambachtelijke kookmethode, omdat de smaken van vuur en houtskool een andere dimensie geven aan datgene wat je op de barbecue bereidt. Na de scheiding van mijn ouders zag ik mijn vader aanvankelijk koken met pakjes en zakjes, waar hij gaandeweg steeds meer het koken met verse ingrediënten ging ontdekken. Samen hebben we veel mogen proeven en analyseren, hoe leuk was dat!

De passie voor wijnen is in de loop der jaren gegroeid. In mijn jongere jaren nog aan het bier en bij het ouder worden ontdekte ik de verschillende tonen en smaken in diverse mooie wijnen. De ervaringen van mij bijbaan in een slijterij droegen hier ook aan bij. Er zijn eindeloos verschillende wijnen door de vele druifsoorten uit diverse landen. En elk heeft zijn eigen verhaal. Waar jij bij vele winkels een overweldigend aanbod met vele honderden wijnen zal vinden, geloof ik juist in de kracht van eenvoud en een behouden assortiment. 

De afgelopen jaren ben ik gaan pionieren met wijn- en smaakcombinaties en wil ik mensen inspireren met mijn wijnen en de daarbij passende gerechten. Hiermee hoop ik het bourgondische levensstijl te stimuleren en hoop ik dat jij net als ik kan genieten van mooie producten en zorgvuldige klaargemaakte gerechten. En dat jij op jouw beurt weer andere mensen kan laten genieten. 

Want met tijd en aandacht maken we er samen een herinnering van om nooit te vergeten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!