Nacho's met pulled BBQ chicken, guacamole, tomatensalsa en crème fraîche

Nacho's met pulled BBQ chicken, guacamole, tomatensalsa en crème fraîche

Het is zomervakantie en dat betekent dat we af en toe totaal niet op onze lijn letten. Gelukkig maar, want nacho's is life toch? Iedereen kent de klassieke nacho's wel, maar juist de BBQ pulled chicken maakt deze nacho variant tot een waar genot. Lekker dippen in de guacamole, tomatensalsa of crème fraîche.  Geniet met mate(n) en trek een lekker wijntje open! En als je hem compleet voor jezelf wilt mag dat natuurlijk ook. I love it!

Gerecht: Snack
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 20 min
Totaal bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

Zomerse feta-spread met zomerpostelein, spinazie, munt, citroen en noten Lezen Nacho's met pulled BBQ chicken, guacamole, tomatensalsa en crème fraîche 3 minuten Volgende Spinazie stamppot met doperwten en gehaktbrood

Het is zomervakantie en dat betekent dat we af en toe totaal niet op onze lijn letten. Gelukkig maar, want nacho's is life toch? Iedereen kent de klassieke nacho's wel, maar juist de BBQ pulled chicken maakt deze nacho variant tot een waar genot. Lekker dippen in de guacamole, tomatensalsa of crème fraîche.  Geniet met mate(n) en trek een lekker wijntje open! En als je hem compleet voor jezelf wilt mag dat natuurlijk ook. I love it!

Benodigdheden voor 3-4 personen

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • Sap van een halve limoen
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 3 el. koriander, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. peper
  • Optioneel: 2 rode radijsjes, fijngesneden

Tomatensalsa

  • 2 grote rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 halve rode ui, fijngesneden
  • Halve komkommer, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 a 3 el. koriander, fijngesneden
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl. zout

Overig

Wijntip: Fat Baron Riserva White of Kingfisherbay Sauvignon Blanc

Bereiding:

1) Maak een begin met de tomatensalsa. Snijd de tomaten en komkommer in fijne blokjes. Snijd vervolgens de knoflook, rode peper, halve rode ui en koriander ook fijn en doe alles in een schaaltje. Voeg een eetlepel Extra Virgin olijfolie toe, sap van een halve limoen en wat zout. Zet dit koud in de koelkast.

2) Kruid de kippendijen met peper en zout en rooster ze, in een ovenschaal, in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dit duurt zo'n 20 tot 30 minuten maximaal. Of gebruik de left-overs van het gerecht van een maand geleden (de hele geroosterde kip). Trek de kippendijen uit elkaar en doe de barbecue saus erbij. Zet de ovenschaal weer in de oven voor nog zo'n 5 tot 6 minuten.

3) Maak ondertussen de guacamole. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en prak het tot een mooie homogene massa. Voeg eventueel naar smaak nog wat van de ingrediënten toe. Zet ook deze koud in de koelkast.

4) Doe de nacho's in een vuurvaste pan en rasp royaal de cheddar erover heen. Er mag oprecht veel kaas op zitten, want dat maakt het extra lekker! Zet de pan in de oven of op de barbecue op 200 graden en laat de chips knapperig worden en de kaas smelten. Voeg vervolgens de bbqsaus-kippendijen toe en zet de pan voor nog zo'n 5 minuten in de oven of op de barbecue.

5) Doe de crème fraîche in een schaaltje en zet deze heerlijke BBQ pulled chicken nacho's op tafel.

6) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!