Benodigdheden
Voor de cake
- 150 gram bloem
- 150 gram amandelspijs
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 100 gram witte basterdsuiker
- 150 gram boter, op kamer temperatuur
- 4 eieren
- 475 gram uitgelekte perenhelften op siroop uit blik
- 1 eetlepel gemberpoeder
Voor de kruimels
- 120 gram boter
- 160 gram bruine basterd suiker
- 200 gram bloem
- Snuf zout
- 1 tl. vanille extract
- 2 tl. kaneel
- 1 tl. koekkruiden
Verder nodig
- Taartvorm van 24 cm
- Boter, om in te vetten
- Poedersuiker, om te bestuiven
Bereidingswijze
1) Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
2) Doe het spijs, de boter, basterdsuiker en het zout in een kom en klop het geheel romig (ongeveer 5 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en zeef deze in gedeeltes boven het beslag. Voeg vervolgens de gember poeder toe en spatel alles voorzichtig door. Blijf er lucht in scheppen
3) Doe het beslag in de springvorm en verdeel daar de uitgelekte peren over, met de bolle kant naar boven toe. Smelt vervolgens voor de kruimels de boter in een stoelpannetje en meng deze met de rest van de ingredienten tot een kruimelig geheel. Verdeel de kruimels over de peren. Bak de cake in 60 - 70 minutnen gaar. Laat hem kort afkoelen, Verwijderd de springvorm na 10 minuten en laat de cake verder afkoelen. Bestuif de cake voor het serveren met poedersuiker.
4) Eetsmakelijk!