Tomapork van de barbecue of oven met venkelsalade

Tomapork van de barbecue of oven met venkelsalade

Oh My Foodness! Deze super malse umami tomaporks zijn perfect te combineren met een gegrilde venkelsalade met gegrilde sinaasappels, gegrilde rode ui, tomaat en limoen vinaigrette. Het is al een waar feestje als je de ingrediënten in huis haalt. Laat staan als je dit serveert! Je tafelgasten zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn. Serveer dit gerecht met de Fat Baron Shiraz. Genieten!

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40-50 min
Totaal bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

Benodigdheden

  • 2 dik gesneden Tomaporks met bot (vraag je slager)
  • 3-4 eetl. all purpose rub (zie fried chicken burger)
  • 3 el. Umami BBQ saus van SausGuru
  • 1 venkel
  • 2 sinnasappels
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 grote rode ui 2 eetl.
  • 1 el. olijfolie
  • 1 el honing
  • 7 gr. Tijm
  • 1 limoen, sap en rasp
  • ½ teen knoflook

Wijntips: Fat Baron Shiraz

Bereidingwijze

1) Bereidt de BBQ voor op indirecte bereiding. Kruid de tomaporks royaal met de all purpose rub en plaats deze op de koude zone voor zo’n 15 a 20 minuten.

2) Snijdt ondertussen de venkel in grove stukken en snijdt de rode ui in 4 partjes. Smeer beide in met olijfolie, peper en zout en leg deze op de BBQ op de warme zone en grill deze voor 10 minuten en verplaats deze naar de koude zone.

3) Bereidt daarvoor de limoen vinaigrette door de olijfolie, geperste knoflook, rasp en sap van 1 limoen, tijm en wat peper en zout door elkaar te husselen.

4) Smeer de tomaporks na 15-20 minuten in met de barbecue saus (5 minuten ene kant, 5 minuten andere kant). Na een totale bereiding van 25 minuten leg je stukjes sinaasappels op het directe vuur en laat je deze karamelliseren. Haal deze er vervolgens van af. Haal vervolgens de tomaporks bij een kern temperatuur van 65 graden van de barbecue af. Laat ze voor 5 minunten rusten.

5) Terwijl je de tomaporks laat rusten, maak je de salade. Doe de gehalveerde cherrytomaatjes (zou je eventueel ook even kort kunnen grillen), venkel, rode ui, sinaasappels en de limoen vinaigrette en hussels alles goed door elkaar. Serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes met knoflook en rozemarijn olie.

6) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!