stoofpeercarpaccio

Stoofpeercarpaccio met geroosterde amandel, mascarpone-gorgonzola-roomkaas en rucola

Tijdens de feestdagen was dit gerecht een waanzinnig feest op tafel. Ik kan het daarom ook niet laten om deze met jullie te delen. Een moderne kijk op een klassiek gerecht. Zeker geschikt als voorgerecht, maar je kan er ook een creatief dessert van maken. Wat jij wilt! Een ding is zeker, en dat is genot van je tafelgasten bij het eten van dit gerecht. 

Gerecht: Voorgerecht en/of dessert
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 60 min
Totaal bereidingstijd: 70 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

Gnocchi met boerenkool, chorizo en Boursin-roomsaus Lezen Stoofpeercarpaccio met geroosterde amandel, mascarpone-gorgonzola-roomkaas en rucola 2 minuten Volgende Gegrilde eendenborst met knolselderij en zoete aardappel puree

Tijdens de feestdagen was dit gerecht een waanzinnig feest op tafel. Ik kan het daarom ook niet laten om deze met jullie te delen. Een moderne kijk op een klassiek gerecht. Zeker geschikt als voorgerecht, maar je kan er ook een creatief dessert van maken. Wat jij wilt! Een ding is zeker, en dat is het genot van je tafelgasten bij het eten van dit gerecht. 

Benodigdheden voor 3-4 personen

  • 1000 gr. Gieser Wildeman, geschild
  • 400 ml. rode wijn (Fat Baron Shiraz)
  • 250 ml. cranberry sap
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 4 kruidnagels
  • Schil van een mandarijn. 
  • Rucola
  • Mascarpone-roomkaas met gorgonzola
  • 25 amandelen, geroosterd

Wijntip: Fat Baron Shiraz, Zolla Primitivo di Manduria

1) Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Schil daarna met de dunschiller de oranje schil van de mandarijn. Breng vervolgens de rode wijn  met de mandarijnenschil, 250 ml cranberry sap, de kristalsuiker, het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels aan de kook.

2) Zodra het mengsel kookt, zet je de peren in het rode wijnmengsel. Zet het vuur laag en laat de peren in 60 min. gaar worden. Zet het vuur uit en laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen.

3) Rooster daarna de amandelen in een koekenpan en hak deze fijn. 

4) Eenmaal als de stoofperen zijn afgekoeld, snijd je ze in hele dunne plakjes. Verwijder de pitjes die je tegenkomt, zodat je alles met een gerust hart kan eten. 

5) Leg de plakjes peer op het bord. Verdeel er blokjes kaas over heen en de rucola salade. Strooi de stukjes amandelen erover heen en verdeel nog wat van het rode wijn sap over de peren. Voeg eventueel wat kappertjes toe, mocht je dit graag willen.

6) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!